filter

 

Vi har et stort udvalg af filtre på lager. Både til små bassiner på få hundrede liter og helt op til 40.000 liter.

Det er vigtigt at forstå, at filtret aldrig kan blive for stort. Filtrets opgave er både at holde vandet klart og flot at se på og at nedbryde både affaldsstoffer fra fiskene, men også udefra kommende ting, som støv, pollen, blade og forurening fra regnvand.

Større fisk kræver selvfølgelig et større filter, men selv om man har et mindre bassin, kan man i de fleste tilfælde godt have relativt store fisk, som f. eks. koikarper. Det kræver dog, at filtret er tilsvarende stort. Tommelfingerreglen er, at et filter til koikarper skal være dobbelt så stort, som et til guldfisk.

Det er vigtigt at bemærke, at der i Danmark ikke er regler for, hvad man må skrive et filter kan klare. Spørg os derfor altid til råds, inden du beslutter dig for en given model, da vi giver garanti på, at det vi sælger matcher dit behov.

Ved rengøringen af filtret er det en god idé, at bruge vand fra havebassinet, for ikke at dræbe den gavnlige bakteriekultur, der er i filteret.

Når bassinet startes op om foråret, er det vigtigt at tilføre levende bakterier og enzymer for at få den gode bakteriekultur i gang. Det koster kun et ganske beskedent beløb.

I tilfælde af et større vandskift, er det vigtigt at tilføre vandtilberednings middel.

 

Hans Prammann ved det store filteranlæg der renser vandet i den 60.000 l store sø bag forretningen.