pumper

 

Vi fører følgende pumper til havedammen: Oase og Aqua-Tech i alle størrelser.

 

Når man vælger pumpe, er det vigtigt at vide, hvor stort bassinet er.

 

Som tommelfingerregel skal vandet i dammen cirkuleres minimum 1 gang i timen og gerne mere. Herved sikrer man at filter og UVC-belysning fungerer optimalt

Der skal tages højde for, hvor langt vandet skal flyttes og hvor højt det skal løftes, når man skal vælge den rigtige pumpe til dammen (vandfald, vandløb osv.)

Derfor så tag en snak med os, og få en faglig vurdering.

 

Hvis man ønsker at have springvand i bassinet, skal man være opmærksom på, at det kræver specielle pumper.

(hold åkander væk fra springvandet)

 

 

Pumpen placeres dybt i bassinet, således at så meget organisk materiale som muligt kan fjernes i filteret og man kan få klart vand. Om vinteren skal vandet på bunden være i ro og pumpen placeres på et lavvandet område, hvis man fortsætter filtreringen i denne periode.

Til større bassiner kan man også anvende et bunddræn. Tal med os om det.

Vinterpleje

Det er vigtigt at holde cirkulationen i gang om vinteren, så vandet ikke fryser til, vandet iltes, og de gasarter, der dannes i bassinet altid kan komme til overfladen og forsvinde. Til dette formål kan du bruge din pumpe eller luftpumpe (kom og tal med os om det).

Hvis man anvender pumpen om vintern, er det utrolig vigtigt, at den aldrig står i bunden, her gemmer fiskene sig i dvaletilstand i det 4 ºC "varme" vand der ikke skal blandes med det ovenliggende koldere lag . Hvis der er uro i bunden skal fiskene bruge energi på at stå stille, og dels kan vandet blive afkølet for meget. Herved vil de have svært ved at komme levende igennem den kolde periode.

Der er op til 5 års garanti på pumperne Oase og Aqua-Tech. Garantien gælder ikke de roterende dele. Ledningen skal være intakt, som den var fra fabrikken ellers bortfalder garantien. Husk at gemme både garantibevis og kassebon.