Akvarieplanter

Hver 8.-14. dag får vi nye akvarieplanter, så der altid er et stort udvalg af friske planter.
På de fleste af vores planter følger en brugsanvisning med.

Vi får vore kvalitetsplanter fra 

 

KVALITETSplanter  

Tropica er et dansk firma og Verdens største producent af akvarieplanter under glas.

Vi anbefaler at man bruger akvariegødning til sine planter

  •  Når man starter akvariet op, kan man i dag få gødning der lægges i bunden, hvilket giver en god grobund for planterne.
  •  Man kan i handlen få tabletter som gives til de enkelte planter eller flydende gødningsprodukter der hældes i vandet til alle planterne.
  • Gøder man ca. hver 14 dag, får man ofte et godt resultat.


Det er vigtigt man udelukkende bruger gødning lavet specielt til akvarier, da det ikke skader fiskene og andet kan give store problemer med algevækst. 

 

* CO2 er den optimale løsning, hvis man virkelig ønsker at planterne skal trives. Man kan faktisk holde alle slags planter, hvis man bruger CO2 – her er det stadig vigtigt, at man bruger plantegødning, for at opnå det bedste resultat.


Den rigtige belysning over akvariet er vigtig for at planterne har optimale forhold. Som en tommelfingerregel skal akvariet have lys 12 timer dagligt, brug gerne et tænd/sluk-ur, så døgnrytmen bliver regelmæssig. Til mindre akvarier anbefales ca.10 timers lys. 
Det er vigtigt at akvariet ikke får direkte sollys og husk at effekten af lysstofrørene aftager med tiden, selvom de stadig lyser.